Que o pulpo está mellor no interior é algo que todo o mundo o sabe, e ademais, hai unha explicación histórica. Antigamente na costa non se comía e os frailes de Oseira, que tiñan dominios que chegaban até o mar,  cobraban os seus tributos en pulbo seco, xa no s. XIII. E foi precisamente na parroquia de Arcos (O Carballiño) onde se comezou elaborar do xeito que agora coñecemos.

Pois si, unha das tradicións máis antigas de Galiza -cefalopodamente falando- é a das pulpeiras ocupando as esquinas das rúas de Ourense polas mañás (e até mediodía) dos domingos. Meu pai, ourensán de mocidade comentábame quesó lembraba unhas poucas (claro, no barrio do Couto…). Unha tía tamén me dixo que moita non xente cociñaba este día e que mercaba o polbo e unha empanada. Cuestión de tradicións!

“En los años sesenta sólo había tres pulpeiras en todo Orense”

Hoxendía, hai máis de 100 por toda a cidade, segundo me comentaba Emilio Cuíñas nas respostas á foto do Instagram. E case case que se podía cartografar… Non sei a que espera La Región para facer unha reportaxe (ao mellor falo de máis e xa se fixo :-p ).

restaurantes, tradicións

pulpo por todas as esquinas

Imagen

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s