paparotas, restaurantes

O primeiro cocido do ano… en #CocidoTrip

Que onde #ComerUnBuenCocido ? Pois en Lalín, berce das fastuosidades culinarias en canto a este prato se refire. Tanto é así que o primeiro grande gastrónomo que deron estas terras, Álvaro Cunqueiro, leva o nome do premio xornalístico que se celebra cada ano con motivo da Gala do Cocido. Pero é que en Lalín, terra de porcos (como Vilalba ou Sárria, pola cantidades de cabezas que teñen censadas), todo xira en torno a este animal, do que todo se come:

  • a Feira do Cocido, Festa de Interese Turístico Nacional (aspira a conseguir a declaración internacional en 2016), que este ano se celebra a súa 46ª edición o domingo 23.
  • o 16º Mes do Cocido, que antecede á Feira e no que participan 24 de restaurantes da vila.
  • a Gala do Cocido, retransmitida en directo pola TVG, e onde se fan entrega dos XX Premios de Gastronomía de Galicia, entre os que destaca o Premio Nacional de Xornalismo Gastronómico “Álvaro Cunqueiro”.
  • e antes había o Lalín Pork Art.

Pero faltáballe algo, e o que faltaba era un BlogTrip, ou coma lle queiran chamar. Desde a iniciativa persoal, Xavier Presas logrou convocar a grande parte da comunidade virtual para xantar un #boCocido. E este ano o seu #CocidoTrip celebra a súa segunda edición.

Tras o exitazo manifesto do ano pasado (ver este ligazón), #CocidoTrip repite con novas incorporacións -coma a miña- e con vellos coñecidos. Eu o ano pasado estaba recén chegado de México, e non tiña nin constancia del, pero a coincidencia co organizador nun par de eventos este outono (o #SocialFoodIn do Restaurante Calderón e o #CazaRosalía) e con outra moi boa xente, abríronme as portas do apaixoante mundo blogger.

A verdade é que o espero con inquedanza, tras todos os comentarios que foi suscitando. A ver como se porta Diego López (do Restaurante La Molinera), se quere que o votemos a mellor cociñeiro galego do ano no concurso convocado polo Fórum Gastronómico de A Coruña. Dicir din que se come moi ben, que Diego lle da ese toque de frescura e de modernidade a un restaurante familiar; unha formación só obtida na compaña dos mellores.

Comprobareino con esta cuchipandi 2.0 (algúns, vellos coñecidos, como Alberto Ribas, Mariña Bello, Laura Camino o Frenchi Ouviña)  e contarémovolo, as redes serán as nosas testemuñas. 😉

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s