excursións, restaurantes

Os encantos da Ulla no tempo do Entroido

Mi má, a que se me ven enriba. Mañá venres teño cita cos meus roomers do novo proxecto de Laura Camino e María Mosquera. O sábado (todo o día) ver, comentar e difundir acerca de pazos, gastronomía, románico, camelias e Xenerais con Área Santiago. E o domingo contar -se as sucesivas cicloxéneses o permiten- contar o “Entroido Galego”, un evento que Turismo de Galicia organiza na Praza do Obradoiro para xuntar a todos os personaxes dos entroidos e presentar as celebracións. Que intensidade! E iso que hoxe pretendía ir a Xantar ao encontro blogger ou seguir o 1º blogevento da Copa do Rei de básquet…

Ao que imos, os bloggers acompañaremos nun PressTrip a varios xornalistas, convidados por Turgalicia para asistir á presentación dos entroidos galegos. Xente chegada de Madrid que deberá gozar do patrimonio, da auga e das comidas pantagruélicas que lle ofrecerán por aquí e por acolá! Segundo o programa, os obxectivos do PressTrip son:

  • Dar a coñecer o Entroido dos Xenerais da Ulla.
  • Dar a coñecer a bisbarra da Ulla (un destino incluído dentro de Área Santiago) e os seus atractivos turísticos: mercados tradicionais (caso de Padrón), a gastronomía (especialmente a cociña de Entroido) o patrimonio relixioso (igrexas e mosteiros, co románico e o barroco galego coma principais estilos) e civil (os pazos), ademáis da paisaxe fluvial (río Ulla sobre todo) e a flora (neste caso as camelias).
  • Fomentar a desestacionalización.
  • Levar a cabo unha excursión piloto de cara a comercialización.

Xenerais! Non vos movades q o sábado estou de novo convosco! @Museodopobo #areasantiago

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

No programa están previstas varias visitas, algunhas das cales xa fixera anteriormente nos últimos meses. O punto de encontro será o Museo do Pobo Galego, onde faremos unha visita guiada á exposición sobre os “Xenerais da Ulla“, instalada no claustro baixo, e que nos permitirá saber un pouco máis das orixes e en que consiste este Entroido rural tradicional, declarado de interese turístico galego o pasado mes de setembro.

Os restos da primeira papeleira, tamén no Pazo

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Tamén visitaremos o Pazo do Faramello, vello coñecido do ano pasado, pois até 3 veces fun. Alí Gonzalo Rivero de Aguilar nos convidará a un café e nos amosará as instalacións deste pazo de orixe industrial (aquí se instalou a primeira papeleira da Galiza). Supoño que nos paseará polo trazado orixinal do Camiño Portugués, as cortes (onde está prevista unha rehabilitación para un salón para eventos), a capela (BIC), os xardíns e a fermosa terraza barroca compostelá.

Momento de #ComerUnBuenCocido en #CocidoTrip

A post shared by Sporky (@cocidotrip) on

A organización ten previsto convidarnos a xantar un bo cocido galego, semellante ao que probamos algúns dos asistentes o pasado sábado 1 no Cocido Trip. Pero nesta ocasión será no Pazo de Vista Alegre, no concello de Vedra. Avisáronnos que o menú estará composto por entrantes (empada e caldo de cocido) e un cocido con carnes de Lalín e contorna (de porco, tenreira e polo), verduras e patacas. De sobremesa, os produtos tradicionais de Área Santiago: filloas, queixo (DOP Arzúa-Ulloa) con marmelo, orellas e melindres caseiros. O viño será o mencía Pazo de Galegos, da D.O.P. Rías Baixas-Subzona Ribeira do Ulla.

Tras a comida visitaremos o Pazo de Ribadulla, onde o guía nos falará tamén de outras construcións semellantes da zona (coma o Pazo de Oca), dos seus conxuntos históricos e artísticos e da Camelia (a flor de Galiza, tamén presente na Alameda compostelá).

#carboeiro #silleda

A post shared by Alberto Ribas (@alvientooo) on

E para rematar, visitaremos o Mosteiro de Carboeiro, en Silleda. As explicacións dos guías se centrarán no estilo románico, aquí existente, e nas posibilidades turísticas de potenciar as actividades fluviais: pesca, sendeiros e praias fluviais.

Alí estaremos e volo iremos contando…

Anuncios
Estándar

One thought on “Os encantos da Ulla no tempo do Entroido

  1. Pingback: A Estrada tamén “pesca” no fenómeno dos bloggers | dcosas

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s