paparotas, restaurantes

A nova despensa do Santiso

Era só unha cea de amigos, e como tal avisaron a última hora, ou a penúltima. Xosé Manuel García, presentador da programa “Come e fala” da Radio Galega quería xuntar aos amigos un luns (cousas da hostalaría) de inverno para cear. O motivo? a celebración do exitazo en cotas de audiencia do programa “Comes ou Pagas?” da Telegaita. E aceptei, obviously, como o día que me convidaron á presentación alá a mediados do mes de decembro.

O argumento do programa era que unha persoa retaba a comer ao presentador algo “difícil de tragar”, algo que -fór por cantidade ou rareza- houbera que pensalo dúas veces, algo que calquer padal non. É dicir, un auténtico reto para os comensais. A finalidade, que se non o rematas, se non podes pola razón que fór, pagas!

O lugar escollido era O Fogar do Santiso, uns grandes amigos de Xosé Manuel, da produtora Elemental Chefs e do equipo de Aleuto Medios Dixitais, dirixidos por Antón Veiga. E alá fomos no coche de Alvientooo, acompañados da sempre elegante Mariña Bello e recollendo ao sempre despistado Frenchy Ouviña.

E após da espera, dunhas cañas falando con Xavi e lembrando cousas cun vello amigo, Xosé Ramón Novoa (joder, como pasa o tempo!!! fai xa máis de 10 anos que o coñecín), a comerrrr!!! Na mesa senteime na mesa con Javi e a capitana do Colectivo SCQ, Eva Pizarro, con Andrés e Ivana (de Osushi, de Vigo), con Antón (o produtor), con Mariña e con Fidel.

Rico rico en @o_santiso

A post shared by O Bandullo (@obandullo) on

Probamos cousas novas, cousas diferentes ás que tiña fai uns anos. Unha evolución daquel proxecto que nacera en 1996 e que o boca-orella tanta publicidade lle dera. Teño que dicir que facía tempo que non ía, creo que desde 2010, cando o musicólogo e amigo Xavier Valiño organizara no garaxe da súa casa un Live in the living.

Aquí un resumo da cea-degustación, un collage montado por Xavi Presas que amosa todo o que probamos e gozamos. Quero dicir que nonótase o traballo artesanal, gústalles pór en valor a tradición rural e labrega, e a cultura galega. Agora ofertan unha alimentación máis saudábel, desenvolvendo o consumo responsábel en prol do ecolóxico, local e autóctono. Abastécense coa produción ecolóxica das hortas propias e teñen un compromiso ambiental moi marcado, un compromiso que se ve na súa política de RSC, que cumpren con rixidez. Pero disto mellor ler as crónicas dalgún colega, que en breves terá a ocasión de voltar para facer un pequeno #BlogTrip e lle expliquen todo o proxecto.

En fin, unha cea que deu para moito debate, moitas risas e moitas discusións (aaaiii, ese Fórum que se escapou!!!) e que remataría co clásico #avistamentoUFO que tan de moda puxo o propio Xosé Manuel. Por favor, déjenseme de caralladas de #selfies!!!

#pasóayer #cea #comeefala no podíamos acabar sin un #avistamientoufo #acojonaítos Gracias!!

A post shared by Jose Manuel Garcia (@jose_ma_garcia) on

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s