eventos, fotopaparotas

O Fórum Gastronómico segue a ter lazos con Compostela

Si, é veerdade. Esta afirmación ten o seu aquel pero é completamente certa. Fóra de polémicas que levaron o seu traslado á cidade herculina, o Colectivo SCQ conseguiu pechar un acordo coa organización (Trevisani, en Galiza) e con Estrella Galicia e facer unha ruta de tapas na capital de Galicia previa ás datas nas que se celebra o Fórum. E baixo a etiqueta de #TapasForum xuntáronse 10 locais da cidade.

Aquí estamos, preparados para comezar…

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Un día o amigo Fidel Martín, consultor de Social Media inquedo, agregoume a un grupo de facebook no que estaban outros composteláns de pro. O obxectivo era facer parte deste roteiro un día pola noite. Non todos puideron, pero os cinco que quedamos eramos suficientes para pasar unhas horas en boa compañía, falando, debatendo e discutindo en torno a un vicio común, a cociña en miniatura.

Seguindo co meu xogo deste blog, quero incluir fotos dos meus acompañantes pola noite, para que quede reflectida a nosa experiencia. Quedamos ás 20:30 en O Castelao e por alí apareceron Sandra Novo, Frenchy Ouviña, Alberto SeoaneÓscar de Toro. Para comezar, uns “berberechos con escuma gin-tonic”. Teño que ser sinceiro, non me convenceron 😦 Tampouco van facer perfecto todo sempre! (Manel, como non era un concurso… jeje!).

Comezamos o #TapasForum de Santiago cun marisquiño aderezado coa bebida de despois!! @ocastelao @colectivoSCQ

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Era unha noite fresca e ameazaba con chover, pero o camiño estaba marcado, tocaba #abastada. Arriscámonos e puxémonos na terraza, era o mellor sitio para fotografar o despregue da súa “navalla, bombón e chupito”. Realmente delicioso, a explosión na boca -e mestura- dos tres elementos refrescounos a todos. Creo que ao final da noite case todos a consideramos a máis lograda.

Navalla bombón y chupito by @abastosdouspuntocero #tapasforum

A post shared by Fidel Martin (@fidelmartin) on

Logo fomos á Bodeguilla de San Roque, que antes da tapa do concurso atiborrounos -como é constume- con olivas, patacas fritidas e o pincho de cortesía. Era de carne, e alguén quixo chamar a Javier para vacilar, pois unha das condicións era que fose produto do mar. “Atún en marmitako de codium” foi a súa proposta. Correcto!

Atun en marmitako de codium #tapasforum #bodeguillaSRoque

A post shared by Alberto (@scribaid) on

E xa con visos de ter algún abandono fomos enfrente. Alí, os amigos do Proxecto Garum -sempre agradábeis e sorrintes- ofrecéronnos un novo xeito de cociñar a xarda. O peixe estaba moi bo, certamente, pero non sei se foi á temperatura o a mestura co líquido, pero non chegaron ao nível de Marcos Cerqueiro. Pero como todo na vida, hai discrepancias, e algún dos cinco tivese votado por esta.

Xarda #tapasforum @colectivoscq

A post shared by Alberto (@scribaid) on

Finalmente baixamos visitar á presidenta, Eva Pizarro, do restaurante Acio. Alí estaba rematando cunha cea-degustación de Jerez, onde estaban varios amigos (Jorge Guitián, José Crusat ou Alfonso Ribas). Estas catas estanse a poñer de moda en Compostela e algún día comentarei algunha á que asista. Pero ao que estabamos, nos queríamos probar o “tiradito de corvina”.

"Tiradito de corvina" en @aciorestaurante de lujo!!

A post shared by Galletas para Matilde (@galletasparamatilde) on

E todo hai que dicilo, que entre quintos, cañas e algún viño ou botella, levábamos un punto, pero con algo de fame quedamos, así que tivemos que pedir unha táboa de queixos para compartir. En fin, unha grande experiencia que agardo se repita o domingo na Coruña coa “invasión” (ou maridaxe) destes locais composteláns con cafetarías, pulperías e viñotecas coruñesas.

Bye, bye!

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s