excursións, restaurantes

Mar Viva, a peixería para mercar e comer

«Se fai bo mañá, imos!» E cadrou que o día amenceu estupendo estupendísimo, sen nubes nin ná. E efectivamente, ás 13 horas nos recolleron e piramos para a Costa da Morte. Corcubión -que estaba de pleno co concurso de tapas- era o destino, pero nós queríamos probar in situ a comida dun novo local do que nos chegaran moi boas referencias. Unha hora de camiño platicando e no dial posto a Radio Galega (si si, con Xosé Manuel García e o seu “Come e Fala“).

Mimá, q lonxe queda a @costa_da_morte pero q bonitiña é a ría de Corcu

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Baixamos do coche coas vistas de Carburos Metálicos de fronte: Dios mío, que fea é, que adefesio en plena ría… pero cantos cartiños deixa!!! Tras tomar unha birra e un pinchiño mentres facíamos algo de tempo, ás 14:30 -clavaos- estabamos entrando neste novo espazo gastronómico: a Peixería Mar Viva.

Esta peixería está ubicada nun edificio de marcado valor patrimonial no centro desta vila mariñeira, Corcubión. Na rehabilitación gastáronse un pastizal, pero alomenos queda algo útil, unha tenda de peixe especializada onde te poderán informar de cada especie: arte de pesca, tamaños medios, épocas de veda, procedencia e recomendacións para o seu consumo.

Prestos para probar a experiencia do Mar Viva. Iremos contando…

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Pero hai que comezar dicindo que se trata dun proxecto financiado pola Unión Europea a través dos Grupos de Acción Costeira que creou a Xunta de Galicia. Cando falamos de Mar Galaica, que así se chama o programa, estamos a falar de Turismo Mariñeiro, dunha oferta turística para gozar da cultura do mar. Eiquí pretenden que goces pesca, coñezas os segredos das xentes do mar, goces dos seus sabores do mar, e abofé que isto último o conseguiron.

Cheirando a frescura…

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

O primeiro que nos atopamos ao entrar foi unha peixería no seu máis amplo sentido. Un lugar húmido, cun mostrador alongado e con todo o xénero en exposición sobre xeo (os peixes ocupando a maior parte do espazo, e o marisco cara unha esquina). Detrás había un señor atendendo a outros visitantes e outro limpando o peixe na barra de detrás. Hai 2 posibilidades: levalo para a casa ou que cho preparen alí mesmo e o sirvan no comedor do primeiro andar. Cando nos atenderon, pedimos unhas centolas e un variado de peixes (quedounos magoa dos sanmartiños…) e subimos.

🙈 que sentola #mimadriñaquerida! Era unha, pero coma se fosen cen

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

A centola, que pesaba 1,5 kg #mimadriñaquerida, era coma se fosen dez. E estaba chea!!! Patas e cachos a moreas, moita chicha para rillar durante máis dun cuarto de hora. E como para acompañar tiñamos un Terras Gauda, que mellor que botalo no caparazón para tomalo cos corais… Ñam ñam, como gozamos, sobre todo eu, que fun un espabilao! 😉

Hai un dito que di «De la mar el mero y de la tierra el cordero». Será certo, pero da mar é o mero, a palometa e a robaliza, polo menos. Exquisitos, preparación básica (á prancha) e vía. Nada de salsas nin aderezos. O peixe -como a carne- se é de 1ª calidade, non precisa de nada. E iso é unha das cousas que promove o carimbo Km 0 Margalaica ao que está adherido este estabelecemento. Con este distintivo garántese que os peixes e mariscos proceden das lonxas locais, que non sofren transportes excesivos (menos de 10 Km) e que foron capturados por veciños da contorna con métodos artesanais de pesca.

O dito, unha experiencia -que se está a poñer de moda nestes últimos anos- francamente recomendábel. O prezo… medio-medio/alto. Non nos pareceu excesivamente caro, a verdade: marisco e peixes, con pan, augas, sobremesas e cafés, e non chegamos a poñer 40 por barba. É curioso como na minuta especifican o peixe que sirven, o seu peso e a preparación aparte. Por exemplo:

Mero ao corte: 0,440 kg * 39 €/kg = 17,16 euros
(máis a elaboración, a 6 €/kg, supón un que hai que apoquinar 2,74 euros máis). Ou sexa, preto de 20 euros por unha boa porción. E así tamén cos outros dous.

Peixería Mar Viva
Praza Castelao, 15
E-15130 Corcubión, A Coruña
Teléfono: (+34) 981 706 453
Web: http://www.peixeriamarviva.com
Correo-e: info@peixeriamarviva.com

Horarios:
– de martes a xoves: de 10:00 a 18:00
– de venres a domingo: de 10:00 a 18:00 e de 20:00 a 24:00
– luns pechado

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s