paparotas, restaurantes

Nova degustación gastronómica no #BacalaoRosalia

Había curiosidade por saber que pasaría, se o evento sairía ben ou non, se sería moi repetitivo ou que. Pero a verdade é que Javier Román xa lle pillou o tranquillo a isto de organizar eventos con xente das redes. Primeiro foi o xa afamado #CazaRosalia e logo a participación no #CocidoDay. Coser e cantar.

Esperando para amasar…

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Pero para poñer espectativas altas, o anfitrión sacouse da chistera un par de cousiñas… ou tres. A primeira foi que, coincidindo co Día Nacional de Portugal -e sendo as Xornadas do Bacalao– convidou ao chef luso (Rui Ribeiro). O que fora a pegada internacional no Día Internacional del Cocido ía preparar unha tapa específica para a cea e rematou facendo un prado: a roupa velha. Saíu tan ben que nos anunciaron que entraría na carta.

Roupa vella de @rukatny_83 #BacalaoRosalia

A post shared by T.C. (@ticiana84) on

Un 2º coello sacado da gorra foi a organización dun obradoiro de empanadas que guiaría Rocío Garrido. E como non, a empanada que faríamos entre Sabela Bernárdez e máis eu (os 2 voluntarios) tiña que ser de bacallau, o resto veña tuitear…

Comenzando taller de empanada en #bacalaorosalia @casarosalia con @rociococinaabue @luismaulloa77 @comunicamospo

A post shared by Jose Manuel Garcia (@jose_ma_garcia) on

Como estaba coas mans na masa non me quedei ben coas explicacións e trucos que contou Rocío, pero si con que a levadura é un bicho que ao botarlle auga quente ou sal o matas, polo que hai que amasalo directamente na masa. Outro dato interesante é que á hora de amasar, o teu estado de ánimo inflúe, e eu algo estresado debía andar porque non din ligado ben a masa, e iso que acabei con maniotas nos dedos. A pesar de todo o resultado, axudados por Rocío, conseguimos facer unha empanada digna de entrar en menú.

Logo pasamos á cea-degustación das Xornadas de Bacallau. Á mesa xa estabamos todos. Moitas caras coñecidas, algunhas delas repetidas en Casa Rosalía (para comezar eu), e outras novas como Sabela Bernárdez, do blog “Coge la comida y corre”, Tania Carreira, do blog “Hoxe falamos de”, Kike Gª Cerviño (da revista La Alacena Roja) ou Gabriel, da empresa de turismo náutico Amare Turismo, ademáis do chef convidado (Rui Ribeiro) e o fotógrado Nelson Vaz, ambos chegados do norte de Portugal. Unha curiosidade, os que si repetimos tamén repetimos sitio.

#BacalaoRosalia @rociococina @alvientooo @luismaulloa77 @amare empieza la #cena

A post shared by Faz & Come (@fazecome) on

O menú, como veredes, foi moi escaso..

APERITIVOS
Albóndigas de Bacallau en salsa de champiñóns
Pementos do piquillo recheos de Bacallau
Roupa velha, prato especial do chef convidado
PRIMEIRO PRATO
Arroz caldoso de Bacallau e espinacas
SEGUNDO PRATO (a escoller)
Bacallu gratinado ao forno con verduras
Bacallau á brasa
Bacallau ao forno con salsa de albariño

Corquetes de bacalhau

A post shared by Nelson Vaz (@raliv81) on

As albóndigas, como diría Leo Harlem «bien trabajada», causou furor pola banda de Laíño; estaban realmente boas. Os pementos tamén, sobre todo a bechamel, coa que varios fixemos barquiños. E para rematar tan só cos entrantes, chegou A NOSA EMPANADA. E que imos decir dela, verdade? Pois si direi, non sobrou ningún trozo, e iso que quedaban 2 pratazos…

A nosa empanada!!! Agora vos dicimos #bacalaorosalia

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Entre os entrantes e o prato principal nos colaron un Arroz de Bacallau. Tan só mirade a paellera.

Sarandonga, quichibiri quichibiri!!

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

No segundo eu tireime ao Bacallau á brasa, para que puidéramos fotografar as tres opcións que había para escoller. Pero tal e como dixera Javier, o que máis acostuma pedir a xente é o Bacallau gratinado con verduras (na foto de abaixo). Os veciños portugueses pediron o Bacallau ao forno, e seica estaba tamén no seu punto.

#bacalaorosalia

A post shared by MaisGrelos (@maisgrelos) on

Non vou falar de que tal o pasamos, das risas que botamos, dos recordos de “ordacaza”, da paixón que lle está a botar Frenchy Ouviña no concurso de Turgalicia de quen recomenda mellor Galiza ou da última das sorpresas que nos tiñan preparada: o barista Nacho Costoya veu para amenizarnos a sobremesa cos seus copazos especiais. A súa chegada deu pe a Xosé Manuel García para “coller o micro” e deleitarnos durante media hora sobre as historias conxuntas que compartiran hai uns 20 anos na recén inaugurada Cidade de Vacacións do Monte do Gozo.

Lembrade, en definitiva, que Casa Rosalía é o teu restaurante para comer bacalao en Santiago. No menú das xornadas ofrécense dez pratos diferentes:

  • Albóndigas de Bacalao con salsa de champiñones
  • Revuelto de Bacalao y Espinacas
  • Pimientos del Piquillo rellenos de Bacalao
  • Roupa Vella (nova aportación)
  • Bacalao a la Brasa
  • Bacalao a la Portuguesa
  • Bacalao a la Braçarense
  • Bacalao Gratinado con Verduritas
  • Bacalao a la Parrilla con Alioli de Azafrán
  • Arroz Caldoso con Bacalao y Verduritas (mínimo 2 personas)

E para despedirmos, como non podía ser de outro xeito, un #avistamientoUFO made in, o de sempre, e onde logramos por fin que Frenchy mirase para os marcianos que nos sacaron a foto:

Después del #bacalaorosalia no podíamos irnos sin el correspondiente #avistamientoufo #acojonaítos #grandes

A post shared by Jose Manuel Garcia (@jose_ma_garcia) on

Anuncios
Estándar

2 thoughts on “Nova degustación gastronómica no #BacalaoRosalia

  1. Pingback: Con Amare e Piragüilla, o lecer é unha marabilla! | dcosas

  2. Pingback: Las Jornadas del #BacalaoRosalia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s