eventos, paparotas

Outra vez por Melide, esta vez de tapas

Convidáronme a formar parte dun xurado o xoves 22 de maio, xunto con Vera, Alberto e Frenchy. E como esa tarde de outono (si, en pleno mes de maio) non tiña nada mellor que facer dixen que si. A verdade que foi unha experiencia para lembrar, pois menuda noitiña nos deixou a metereoloxía. E se a iso lle sumamos que o acceso desde Lugo non é ningunha marabela… pois cheguei tarde xunta meus compis de ruta.

Quedamos na Docería Estilo, onde Alberto Rodríguez -como representante dos locais do casco vello de Melide– esperábanos para indicarnos o percorrido que faríamos e darnos o material (mapa co roteiro, listaxe de tapas e follas de puntuación). Aproveitando que estabamos alí xa probamos as súas navallas enlatadas, moi ricas a verdade.

Primeira tapa de #MelideVello Navallas enlatadas, produto local para comezar 😜 viría co pulpo!

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Ao ser unha vila do interior eu imaxinaba que moitos deles basearíanse na carne, en parte porque a tapa durante estas dúas semanas de concurso tiña un custe de 1 euro -consumición aparte- e no escandallo tiña que saír rentábel, ou iso querían conseguir os locais. Pero tamén é certo que, ademais de pasar o Camiño Francés, Melide é coñecida polos queixos e pola preparación do polbo. E así foi, tras ir probando varias tapas de carne chegamos ao Liñares, onde nos puxeron unha tapa de polbo guisado con ameixas e gambas (mágoa que non estivera feita no momento… aínda que grazas por avisar!!).

Máis #pulpofiction desta vez en #MelideVello no Liñares

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

A verdade é que o nivel medio estaba bastante ben, houbo algunha exquisitez pero tamén algún que non se preocupou. Os obxectivos diferentes de cada local aparecen reflectidos na proposta que ofreceron, e houbo quen se esforzou por competir e quen só quere facer caixa cos clientes que pasan. Hai que ter en conta que había premios e que cada consumidor/participante pedía unha bebida e unha tapa, ou sexa, 2 euros como mínimo para a caixa.

Delicias de boa viña con carne asada @chef_veraavola @luismaulloa77 @frenchygalicia #melidevello

A post shared by Alberto (@scribaid) on

Outra cousa que diferencian as tapas nalgunhas vilas de interior dos pinchos das cidades (téndese a mesturar termos) é o tamaño. En moitos casos vimos que nos servían un prato -de postre- para colocar unha cantidade importante de comida, co pequeno agravante que algún establecemento enchía ese fondo do prato cunha salsa. Noutra concurso me dixeran que como no día a día pola tapa non cobran, ao cobrar un euros víanse “forzados” a incrementar o tamaño para evitar a queixa dalgúns clientes.

No Nova Valente, de Melide: – Camarero, unha carrillera con ensalada! – Marchando! #melidevello

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Os que competiron de verdade déronse conta que dinamizar o consumo local era unha prioridade, sen rexeitar -nin moito menos- que se achegara xente de Compostela, Lugo, Ourense ou A Coruña. Así, sendo unha vila e tendo o boca a boca como principal medio de difusión, ademais das redes sociais e os medios tradicionais (prensa e radio), conseguiron un número moi alto de tapas vendidas a primeira semana de concurso. Iso si, había certos bares que concentraban ese éxito das 3.000 tapas e outros vían como a clientela pasaba de longo por diante da porta.

Como conclusión podemos dicir que Melide é un bo lugar para ir de tapeo, máis alá da organización desta ruta. Hai moitos locais, bos e variados. E está a menos dunha hora de Compostela ou de Lugo, as cidades máis cercanas onde o tapeo é un hábito social.

De Camiño a Sarria, unha paradiña para mercar algo "rico, rico" @manu_garea

A post shared by Luis Ulloa (@luismaulloa77) on

Tras pernoctar na zona (menuda noite facía para coller o auto!!!) e descansar, ao día seguinte non quixen deixar de visitar ao meu amigo Manuel Garea e mercar algo “rico, rico” de recordo para a familia.

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s